21. oktobra, 2020

Online turnirji

Do nadaljnjega so naši prostori na stadionu zaprti, zato je ciklus Pokal Novega mesta 2020 prekinjen. Kljub temu pa turnirjev ne bo primanjkovalo, saj 5 hrvaških in slovenskih klubov pripravlja serijo 30 zaporednih turnirjev. Potekali bodo vsak dan ob 21. turnir. Igralni tempi so: 5 min, 3+2 in 5+3. Igra se na chess.com, kjer je potrebno biti član ŠK Morčić.

21. oktobra, 2020

Odpoved šahovskih treningov

Glede na zadnje prepovedi vlade so praktično zaprli vse športne objekte in tudi novomeški stadion ter naše društvene prostore, zato so vsi šahovski treningi mladih v živo (za starejše ob četrtkih in za mlajše ob petkih) do nadaljnjega odpovedani!
Zaradi najnovejših vladnih epidemioloških ukrepov (Dolenjska oz. JV Slovenija je zdaj uvrščena na rdeči seznam) moramo odpovedati turnir Terme Krka OPEN 2020 v načrtovanem terminu do 23. do 27. oktobra 2020. V torek pridobljeno dovoljenje NIJZ je žal postalo brezpredmetno, kljub številnim prijavam na A in B turnir je to pač višja sila. V našem klubu se vam opravičujemo in upamo,

13. oktobra, 2020

Turnirji v oktobru

Pospešeni turnir v petek, 16. oktobra 2020, odpade, saj v naših društvenih prostorih po trenutnih predpisih ne moremo zagotoviti ustrezne epidemiološke distance in sprotnega razkuževanja inventarja. O nadaljevanju ciklusa Pokal Novega mesta 2020 se bomo odločili v naslednjih tednih. Terme Krka OPEN 2020 (Športni center Otočec, 23.-27. oktober 2020) pa bo! Včeraj smo namreč prejeli soglasje NIJZ z navedbo vseh

4. oktobra, 2020

Razpis Terme Krka OPEN 2020

Vabimo vas na tradicionalni novomeški turnir v standardnem šahu Terme Krka OPEN 2020, ki bo od 23. do 27. oktobra na Otočcu. Zagotovljen je nagradni sklad v višini 4500 evrov bruto, letošnji turnir pa bo razdeljen v dve skupini – A turnir za igralce, ki imajo FIDE ELO rating za standardni šah nad 1500, B turnir pa za tiste, ki imajo
V Portorožu se je 9.septembra uradno zaključilo državno člansko prvenstvo za leto 2020. Nov državni prvak je postal naš Vid Dobrovoljc s 7,5 točkami iz 9 partij, obrnem pa je spet postal tudi državni mladinski prvak v absolutni konkurenci do 20 let. Uspeh našega društva je dopolnil še Marjan Kastelic, ki se je s 7 točkami uvrstil na odlično 3.