V sredo, 7. 4. 2021, sta Zavod Novo mesto in ŠD KRKA Novo mesto organizirala prvo spletno šolsko šahovsko tekmovanje na Dolenjskem. Na spletni platformi Lichess je 61 učencev in učenk odigralo Dolenjsko posamično in ekipno osnovnošolsko prvenstvo za šolsko leto 2020/21. Najboljši trije posamezniki in najboljša ekipa v vsaki kategoriji so se uvrstili na državno šahovsko prvenstvo, ki bo

2. aprila, 2021

Krkini talenti 2020

Krka je tudi letos nagradila uspešne mlade posameznike, ki so si prislužili naziv Krkin talent leta 2020. Na podelitvi sta bila nagrajena tudi Tjaša Pajek, ki je prejela priznanje za dosežke v letu 2020, in predsednik društva Robert Rudman, ki je prejel Krkino zahvalo. Prireditev si lahko ogledate na naslednji povezavi: https://youtu.be/MsCrz7rYTOo Celotno novico pa si lahko preberete na: https://www.dolenjskilist.si/…/Krkini_talenti_leta…/

9. marca, 2021

Športnik leta 2020

Jutri ob 20:00 bo na sporedu tradicionalna prireditev Športnik leta 2020. Zaradi trenutnih razmer bo ta potekala v nekoliko prilagojeni obliki, in sicer si jo bomo lahko ogledali na regionalni televiziji Vaš kanal. Člani našega društva bodo prejeli tri nagrade – Vid Dobrovoljc in dekliška kadetska ekipa bodo prejeli županovo priznanje za naslov državnih prvakov, Ambrož Čopi pa Bloudkovo plaketo
Danes je bila 56. podelitev Bloudkovih nagrad in plaket, ki so najvišja slovenska priznanja za dosežke in delo v športu. Med letošnjimi nagrajenci je tudi Novomeščan Miran Jerman. Novomeški šahisti z gospodom Jermanom sodelujemo od leta 1994, v skoraj tridesetih letih pa smo z njegovo pomočjo izvedli ogromno šolskih šahovskih prvenstev in tekmovanj DŠI. Manj znano je, da nam je
Tudi v mesecu februarju bomo nadaljevali s serijo spletnih društvenih turnirjev. Še naprej se bomo srečevali vsak petek ob 19:00 na igralnem portalu chess.com. Prvi turnir bo že ta petek, 5. 2.2021, ko bo na sporedu hitropotezni turnir z igralnim časom 3 minute + 2 sekundi/ potezo. Vabljeni! Loading… Taking too long? Reload document | Open in new tab Prenesi
Predsednik društva Robert Rudman je bil danes gost v rubriki Iz sveta športa na novomeški televiziji Vaš Kanal. Vabljeni, da si zanimiv intervju pogledate na https://youtu.be/sA8u_xIW7UE.