Po lanskem zmagoslavju Vida Dobrovoljca je letošnji državni prvak v standardnem šahu postal še drugi Novomeščan – tokrat je to uspelo Maju Zirkelbachu! Spletna stran tekmovanja: https://www.sah-zveza.si/prireditve/festival/133 Spletni album fotografij:  https://photos.google.com/share/AF1QipPHevrBIrkLSjDPY6GnKKsVu3RUNw62jVCQshbBfDkMF7kdkrdusyJQsjKVr_omYQ?key=YzdhVU5KLXUwUDFxbFN2WTUtU01Ed3JRV3FzTVhR Prenesi [55.39 KB]

3. julija, 2021

Mladinsko DP 2021

Zaključili sta se letošnji mladinski državni prvenstvi v standardnem in v pospešenem šahu. Na standardnem prvenstvu je Tjaša Pajek med dekleti do 16 let zasedla 4. mesto, v pospešenem šahu pa se je s 3. mestom uspela uvrstiti na stopničke. Na pospešenem prvenstvu so nastopili še Anej Bizjak, ki je med fanti do 16 let zasedel 7. mesto, Rosa Brinovar,
Loading… Taking too long? Reload document | Open in new tab Prenesi
Med 3. in 10. julijem bo na Otočcu potekal tradicionalni turnir Terme Krka OPEN 2021, ki bo letos hkrati tudi 31. posamično državno prvenstvo v standardnem šahu za člane, članice, veterane, veteranke ter mladince in mladinke za leto 2021. Tekmovanje bo osrednji dogodek ob 75-letnici našega šahovskega društva, zato vljudno vabimo vse šahiste in šahiste, da se nam pridružijo in
Na Otočcu smo včeraj uspešno zaključili s prvim tekmovanjem po osemmesečnem premoru. Na državnem ekipnem prvenstvu do 16 let sta tako v dekliški kot v fantovski konkurenci zmagali ekipi ŽŠK Maribor Poligram. V konkurenci fantov sta nastopili tudi dve naši ekipi. Prva ekipa v postavi Anej in Alexei Bizjak ter Pavel Radež je na koncu osvojila 7. mesto, druga ekipa

12. maja, 2021

Mitropa pokal 2021

Danes se je zaključil mednarodni Mitropa pokal za leto 2021. Naš Vid Dobrovoljc je za slovensko moško člansko reprezentanco igral v prvih petih kolih in ostal neporažen. Skupaj je dosegel 4 točke ( 3 zmage in 2 remija) ter pridobil 30 novih točk za FIDE rating. Slovenska moška ekipa je tekmovanje zaključila na 9. mestu, ženske pa so se uvrstile