V prilogi je koledar spletnih turnirjev ŠD KRKA Novo mesto za maj in junij 2020, ki bo potekal na spletni platformi https://www.chess.com/. Več kot 100 šahistov in šahistk je že včlanjenih v naš spletni klub, preostalim ponovno pošiljamo navodila za registracijo in včlanitev. V tej seriji turnirjev bomo med vsemi udeleženci na koncu izžrebali 3 poletne praktične nagrade! Ob sproščanju epidemioloških ukrepov
Iz Dolenjskega muzeja so nam sporočili izjemno zanimivo šahovsko odkritje. V okviru priprave razstave ob 100-ti obletnici novomeške pomladi so raziskovali življenje gospoda Zdenka Skalickega (sicer enega manj znanih akterjev tega kulturnega prebujanja). V časopisu Slovenec (iz aprila leta 1927) so našli članek o šahovskem tekmovanju v Novem mestu – glej priloženo fotografijo, novica Novo mesto na sredini strani). V
V soboto, 9.5.2020 bo ob 18. uri potekalo 1. online prvenstvo Slovenije v hitropoteznem času. Igralo se bo 18 kol s časom 3 min + 2 sek. Več o prvenstvu in prijavi na http://www.drustvo-sahpiran.si/DP-ONLINE-SLO.htm
Ponosni smo, da smo eno izmed 17 športnih in kulturnih klubov in društev, ki nosijo Krkino ime. V skrbi za zdravje vseh so se letos pri našem glavnem sponzorju Krki odločili, da letošnje 14. srečanje s Krkinimi sponzoriranci in razglasitev Krkinih talentov leta 2019 izvedejo virtualno. Čestitamo vsem nagrajencem, posebej pa še novemu Krkinemu talentu Toniju Travniku iz odbojkarskega kluba,

24. april, 2020

Popoln šahovski koledar

S šahovskimi prijatelji iz Primorske, Notranjske in hrvaške Rijeke smo uskladili celoten šahovski koledar na Cness.com, tako da lahko dobro izkoristite te dni, ko ne smete nikamor. Njihove turnirje poiščete tako, da na portalu poiščete klub Sah Morcic (glej spodaj!) in se vanj včlanite, po potrditvi administratorja pa se lahko pridružite vsem njihovim turnirjem! Urnik je naslednji: Ponedeljek, ob 20.30: Domen Lucija
Ker smo bili organizatorji in šahisti ter šahistke navdušeni nad prvo izvedbo novomeškega spletnega turnirja, je naša sodniška ekipa pripravila kar cel ciklus tekmovanj od 21. aprila (to je že danes zvečer!) do 9. maja! Tekmovanja z različnimi igralnimi časi bodo v torek, četrtek in soboto, vsakič ob 20.00! Vabljeni k udeležbi! Loading… Taking too long? Reload document | Open in