31. avgusta, 2022

Šahovska šola 2022/23

Loading… Taking too long? Reload document | Open in new tab Prenesi
V Indiji se je danes zaključila 44. šahovska olimpijada. V odprti konkurenci je prvo mesto osvojila odlična ekipa Uzbekistana, ki je ta izjemen rezultat uspel z ekipo s povprečno starostjo le 20 let. Na drugo mesto so se uvrstili Armenci, tretja pa je bila druga ekipa Indije, ki so jo sestavljali mladi zvezdniki države gostiteljice. V ženski konkurenci so slavile

2. avgusta, 2022

Šahovska olimpijada 2022

V mestu Chennai v Indiji se je začela 44. šahovska olimpijada, ki velja za najpomembnejše in največje ekipno šahovsko tekmovanje na svetu. Skupno bo na tekmovanju nastopilo kar 1737 šahistov in šahistk iz vsega sveta. Prijavljenih je 188 reprezentanc v odprti in 162 reprezentanc v ženski kategoriji. Barve Slovenije v odprti konkurenci zastopajo Matej Šebenik, Jan Šubelj, Jure Borišek, Boris

13. junija, 2022

Igre prijateljstva 2022

V Trstu so se zaključile tradicionalne, že 18. Igre prijateljstva, na katerih je v devetih športnih panogah nastopilo več kot 400 mladih športnikov in športnic do 17. leta starosti iz Novega mesta, Primorsko-goranske županije (Hrvaška), Unsko sanskega kantona (Bosna in Hercegovina) in Trsta (Italija). Na šahovskem delu iger so za Novo mesto nastopili Pia Rožmanec, Lucija Radež, Pavel Radež, Klemen